5-те най-известни опашки на всички времена

Най-разнообразната от класическите прически е опашката. Тя варира от спортна до формална, от момичешка до изискана и елегантна, от такава, която носите във фитнес залата, до опашка за червения килим. Опашката е една от вечните прически, които отговарят на всяко настроение и повод. Модата идва и си отива, но на опашката може да разчитаме винаги. Доказателство за това са толкова много известни дами. Подбрахме за Вас 5-те най-известни опашки на всички времена, които може да си направите сами. Някои от тях са много лесни, а други се постигат с малко повече работа и практика.
най-известни опашки на всички времена
1. Вързаната с панделка опашка на Одри Хепбърн – една от най-значимите прически за изминалия век. Отделете бретона си чрез дълбок страничен път и тупирайте леко косата си. Вържете я на висока опашка. С помощта на маша накъдрете леко косата си. За финал завържете панделката върху ластика.
2. Ниската опашка на Бриджит Бардо – ниско вързана със силно тупирана горна част. За да си я направите, първо накъдрете косата си. Разделете косата си на 4 части: лява, дясна, горна и долна. Отделете горната част и я тупирайте, след това с помощта на фиби я закрепете отзад на тила. Тупирайте и страничните части и ги закрепете на същото място.
3. Идейната опашка на Никол Кидман – погледната отпред изглежда доста гладка и пригладена, но отстрани се вижда, че от долната страна се крие плитка. Готино, нали? За си я направите отделете горната част на косата във V образна форма и сплетете долната на плитка. След това тупирайте хубаво горната част, за да придадете обем на опашката и вържете двете части заедно.
5-те най-известни опашки
4. Ретро опашката на Рийз Уидърспуун – За да я постигнете, разделете косата си на 3 части, като средната трябва да е най-голяма. Отделете горната част като я вържете с ластик. Вържете средната част на опашка, като приглаждате с вакса стърчащите косъмчета. Тупирайте косата, която е от долната страна на опашката колкото се може повече, за да придадете обем на прическата. Пригладете хубаво горната част, може да я минете с малко гел или вакса и я закрепете пред опашката (за да я скриете) с помощта на фиби.
5. Стъпаловидната опашка на Блейк Лайвли – красавицата е майстор на опашките. За да си я направите, ще са Ви нужни само няколко ластика. Вържете косата си на сравнително висока опашка и скрийте ластика с 1 кичур коса. Тупирайте косата докато получите желания обем и захванете с ластик. По желание може скриете ластика с кичур коса. повторете процедурата още 1-2 пъти в зависимост от дължината на косата си.

Comments are closed.