НАЙ-ПОДХОДЯЩАТА ОПАШКА ЗА ВСЕКИ ТИП ЛИЦЕ

Всеки знае, че конската опашка е най-лесният начин да вържем косата си. Но не си мислете, че е толкова лесно. Доста от жените не знаят как да балансират чертите на лицето си. Целта е да се създаде илюзията за овално лице с помощта на текстурата на косата и обема й. Следвайте нашите съвети, за да разберете кои опашки са най-подходящи за формата на вашето лице.Opashka za kosa
Ако сте с кръгло лице.
Най-подходящата опашка за този тип лице е колкото по-висока, толкова по-добре. Обемът в косата ще балансира кръглите ви бузи. Също така може да накъдрите краищата на косата си, за да придадете баланс. Пригладената опашка само ще подчертае закръглеността на лицето ви. Друг вариант, подходящ за вас, е страничната опашка. Тя ще придаде мекота на чертите ви.
nai-podhodqshtata opashka za vseki tip liceАко сте с квадратно лице
При вас челюстта и челото са с еднаква дължина. Много е важно да омекотите формата на лицето си. Може да го постигнете като заложите на опашка с път по средата и оставите няколко кичура да падат свободно от двете страни на лицето. Добавянето на вълни или бретон ще ви помогне да замаскирате суровите черти на лицето ви.
Ако сте със сърцевидно лице
Най-доброто решение за голямо чело и малка брадичка е опашка със страничен бретон, който ще прикрие този дисбаланс. Така бретонът скрива широкото чело и насочва вниманието към брадичката, която издължава лицето. Опашката на нивото на ушите отваря лицето без да привлича внимание към челото. Относно краищата на косата – изправете ги с преса.
Ако сте с овално лице
Честито, вие сте късметлийка. Всеки вид опашка е подходяща за вашето лице. Пригладена, рошава, висока, ниска – всеки вид опашка ще ви отива. А защо не и странична опашка? Френска плитка от едната страна на главата, която завършва точно зад ухото, пък би ви придала модерен привкус. Може да допълните тази визия с обемни вълни или къдрици.
Ако вие сте с ромбоидно лице (тип диамант)
Този тип лица са много сходни с овалните, само че с малко по-остри брадичка, скули и чело. За да придадете обем в горната част на лицето, тупирайте корените на косата си и пригладете косата назад в гладка опашка. Ако търсите закачлив ефект, увийте кичур коса около ластика.

Най-подходящата опашка за всеки тип лице

Най-подходящата опашка за всеки тип лице

 

Comments are closed.